Waar staat Het tafereel voor

Het tafereel bestaat sinds begin 2019, we zijn dus een jong bedrijf. Aanleiding was de verhuizing van mijn ouders. Zij hebben in hun leven heel veel mooie en speciale spullen verzameld om ze in hun huis op te stellen. Met veel plezier trokken ze op 'schatten-jacht' en zo kwamen de planken en vitrinekasten in hun woning vol te staan. Het eerste wat ik, en later onze kinderen, dan ook deden als wij bij ze op bezoek kwamen was een rondje langs de kasten en planken lopen om te ontdekken wat voor nieuwe schatten ze gekocht hadden. Zelf inmiddels ook aangestoken door het 'verzamelvirus' zocht mijn hele gezin mee, overal waar we de kans kregen. Maar toen kwam de dag dat  mijn ouders kleiner moesten gaan wonen was er opeens een probleem; veel spullen konden niet mee en om alles zo maar mee te geven aan een opkoper was geen optie. Vanuit deze situatie is Het Tafereel ontstaan. 

Er worden in onze maatschappij veel goede en mooie spullen onterecht afgedankt, Dit past in de huidige tijd waarin alles heel makkelijk en goedkoop vervangen kan worden. Dat vinden we zonde. De producten van Het Tafereel zijn met veel zorg uitgezocht en vaak door de charme van vroeger niet vervangbaar. Alle producten in de webshop zijn gecontroleerd, schoongemaakt en onderzocht op hun historie (als er daarover iets te vinden was). Gebreken worden gemeld. Logischerwijs kunnen er op de producten wel gebuikerssporen zitten, het zijn tenslotte veelal vintage artikelen. Zoek je dus naar een bepaald stuk om je verzameling mee aan te vullen of ben je op zoek naar dat ene gebruiksvoorwerp uit grootmoeders tijd? We speuren altijd naar speciale spullen die een tweede leven waard zijn. Veel duurzame merken uit diverse perioden, van glas tot speelgoed en van boeken tot servies. Geen lopende band werk maar degelijke, vaak mooi gemaakte spullen van prettige materialen zoals porselein, metaal, massief hout en aardewerk die jaren mee gaan en steeds unieker worden.

...en wat betreft mijn ouders? Die speuren nog steeds naar schatten. Nu voor Het Tafereel.

Verder....

Alle artikelen worden geïnspecteerd op gebreken en zorgvuldig verpakt voor verzending. Hou er rekening mee dat alle spullen een eerdere eigenaar hebben gehad, er is dus altijd sprake van gebruikerssporen in meerdere of mindere mate. Als er door ons gebreken gesignaleerd zijn dan staat dat vermeld bij het betreffenden artikel. Spullen worden na inkoop door ons schoongemaakt indien mogelijk, maar niet gepoetst. Dit om een nieuwe eigenaar de keuze te geven of de aankoop 'oud' mag zijn of in oude glorie hersteld mag worden. Omdat oude artikelen vaak ongeschikt zijn om in een vaatwasser schoongemaakt te worden adviseren wij om deze met de hand af te wassen.

Mochten er problemen met een levering zijn kan je ons snel bereiken via mail. Wij reageren doorgaans dezelfde dag nog. Wil je nog meer weten of heb je nog vragen? Klik dan op 1 van onderstaande knoppen.